Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Polyether en koudschuimBij de aankoop van een nieuwe bank zijn er heel wat zaken waar u op moet letten. De prijs uiteraard en of u het een mooie bank vindt die bij uw interieur past. Maar daarnaast is ook van belang om aandacht te besteden aan het materiaal van de vulling. Meestal is dat polyether en koudschuim. Zo weet u precies waaraan u zich kunt verwachten voor onderhoud en mogelijke reparaties achteraf.

Polyether en koudschuim: verschillen en overeenkomsten

Polyether en koudschuim zijn niet hetzelfde, maar vertonen veel gelijkenissen. Zo is polyetherschuim eigenlijk de voorloper van het koudschuim. Het zijn allebei veerkrachtige materialen, maar het verschil zit in de draagkracht. Bij polyether geldt de regel: hoe harder het materiaal, hoe duurzamer. Bij koudschuim wordt de draagkracht eerder bepaald door de veerkracht in plaats van door de hardheid.

Soortelijk gewicht van polyether en koudschuim

Het soortelijk gewicht van het materiaal bepaalt dus de hardheid van polyether. Voor koudschuim hangt het soortelijk gewicht samen met de duurzaamheid. Beide materialen komen frequent voor bij de schuimvulling in een bank. Maar omdat ze over verschillende eigenschappen beschikken, worden ze op een andere manier gebruikt.

Wanneer u kiest voor een meubel met losse kussens, is polyether met een soortelijk gewicht van 35 prima. Hoe dunner het kussen is des te hoger het soortelijk gewicht moet zijn voor een goed zitcomfort. Omdat het materiaal niet duur is, kunt u de losse kussens vervangen wanneer nodig. Voor zitkussens gaat u best voor een soortelijk gewicht van 35-40 of hoger.

Prijsverschil tussen polyether en koudschuim

Mooie moderne bankHet grootste verschil tussen polyether en koudschuim zit echter niet in de samenstelling van het materiaal, maar in de prijs. Koudschuim kan tot het dubbel kosten van polyether. Helaas betekent dat niet altijd dat het materiaal ook dubbel zo lang meegaat als polyether. Maar een kussen van koudschuim zal wel steeds meer veerkracht hebben dan een kussen van polyether waardoor het over een langere periode een gelijkwaardiger zitcomfort geeft.

Ondervindt u problemen met uw kussens in polyether en koudschuim? Wij kunnen u helpen om uw bank er als nieuw te laten uitzien. Neem gerust contact met ons op!


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *