VerhuisstressGemiddelde leestijd: 2 minuten

Verhuizen is vaak zeer stressvol. Volledig ontspannen verhuizen zal er misschien wel nooit inzitten. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om een verhuizing een stuk soepeler te laten verlopen. Een eerste tip: begin op tijd. 

Dichtbij


De cijfers leren dat de meeste verhuizingen in Nederland in de buurt blijven. Bijna 60 procent blijft binnen dezelfde gemeente wonen. Van degenen die wél naar een andere plaats gingen, bleef ruim de helft alsnog binnen dezelfde provincie.

Zelf of laten doen


Verhuizen kun je op verschillende manieren. Laten doen of zelf doen met bekenden die een busje ter beschikking stellen. Verhuisbedrijven zijn in te huren om alles in te pakken, uit elkaar te halen en ook weer in elkaar te zetten. Deze service kost natuurlijk geld, maar daar staat professionaliteit tegenover. Snel en professioneel werken zonder veel kans op breuk. Meestal zijn de verhuizers verzekerd zodat er weinig risico wordt gelopen.

Inpakken


Inpakken is een kunst. Goed inpakken voorkomt breuk. Servies bijvoorbeeld moet ingewikkeld worden met een krant en vervolgens staand in een verhuisdoos worden geplaatst. Stapelen van serviesgoed betekent altijd breuk. Ook planten dienen ingepakt te worden. Haal de stekker van de koelkast, wasmachine en/of droger minimaal één dag voor de verhuizing alvast uit het stopcontact. Bescherm de draaiende delen met beugels. Pak de dozen per kamer in. Keukenspullen in de doos met keukenspullen, enzovoorts. Dat maakt uitpakken gemakkelijk.

Grote spullen die niet in een doos passen dienen ingewikkeld te worden met folie of verhuisdekens. Zo wordt schade tijdens het transport voorkomen. En de stress mogelijk iets minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *