Blog leer onderhoud

 • Lisette Blauwhoed
  Ik vertel u regelmatig over van alles wat ik meemaak, over allerlei zaken die met leer en leeronderhoud te maken hebben. En soms maak ik dan behoorlijke uitstapjes, en soms blijf ik dicht bij het onderwerp; leer. Zoals dit keer. Chesterfield Ik geloof dat ik het al eens verteld heb, Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Ik weet het, het is een slechte woordspeling. ‘Leer er wat van’ heeft niets met leer, of leder, te maken. Maak ik ben iets gaan bekijken, wat diepe indruk op me heeft gemaakt; het nieuwe Holocaust Namenmonument. Ruim 102.000 Het heeft een jaar of 15 geduurd, maar het is er Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Kent u dat ook? U hoort muziek bij uw zoon of dochter op de kamer, en u denkt “hey, dat ken ik!”. Grote kans dat het weer zo’n rapper is die stukjes gebruikt heeft, van nummers waar u 30 jaar daarvoor al op danste. En dat waren maar al te Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Laten we weer eens terug gaan naar de basis. Leren meubelen. Geen enkele andere stof kan met leer concurreren als het om meubels gaat. En dan heb ik het nog niets eens over de geur van fijn leer; die is onvergelijkbaar toch? Duurzaam Een mooi leren meubel straalt klasse, geweldige Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Ik heb het al eens over het leren monster gehad, de bijnaam voor een voetbal. En hoe die van een log leren ding, zwaar van de regen en met veters erin is doorontwikkeld tot een prachtige, lichte en perfect ronde bal. Maar niet elke bal is rond. Een ei En Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Misschien is het u al eens opgevallen, maar ik houd van taal. Ik ben dol op taalgrappen en woordspelingen en zo, en op taalspelletjes. Heb ik van mijn moeder. En van haar heb ik ook een hoop spreekwoorden en gezegden geleerd, en daar zitten er ook wat tussen die met Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Laatst was ik weer eens in de sportschool. Niet dat ik zo dol ben op gewichten en toestellen, maar ze hebben daar ook een prachtige squashbaan. Ik had een heerlijk potje gespeeld met een vriend van me, en we zaten samen in de kleedkamer. En toen gebeurde er dus wat Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  Onlangs overleed er een oude tante van mij, ze was al ruim in de negentig, en had een mooi leven achter zich. Maar doordat ze nooit getrouwd was, en geen kinderen had, bleken haar spulletjes voor mij te zijn. Nou woonde ze al een aantal jaren in een verzorgingshuis, dus Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  We zijn weer begonnen, de eredivisie is van start gegaan. Hopelijk wordt het een seizoen waar we veel mooi voetbal te zien krijgen, en waarbij we ook massaal aanwezig mogen en kunnen zijn. Want hoe fijn het ook is om thuis op je lekkere bank naar voetbal te kijken, er Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  We zijn net terug uit Italië, de vakantie zit er weer op. Het was heerlijk, met prachtig weer, mooie steden en vooral veel rust. En met nogal wat Italiaanse aankopen moet ik toegeven. En over één daarvan wil ik het vandaag even hebben: de ‘portafoglio’. Portafoglio? Voor wie geen Italiaans Lees meer
 • Lisette Blauwhoed
  De leren stoel of bank heeft een lange geschiedenis. Zelfs de troon van Arabische heersers werd eeuwen geleden al van leer was gemaakt, een teken van macht en rijkdom. In de Romeinse samenleving kon je in de huizen van de rijken en machtigen leren fauteuils vinden. En nu vind je Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *