Vol aniline leder - Leer Onderhoud Nodig? Vraag het onze leerspecialist

Vol aniline leder

Reinigen – voeden – beschermen
Bescherming tegen vuil en vlekken
Kleine Reparaties

aniline leder

Vol aniline leder

Aniline leder is een gladde ledersoort die door en door geverfd werd in een vat met aniline kleurstoffen. Door die manier van verven heeft het leder open poriën en geen pigment- of kleurlaag bovenop. Zo blijft de natuurlijke look en textuur van het leder steeds herkenbaar. Aniline leer is een waardevolle en kostbare grondstof, waarover wij u graag iets meer vertellen.

Hoe herkent u aniline leder?

Het meest opvallende aan aniline leder is dat de poriën altijd duidelijk zichtbaar zijn. Met volledig open poriën en zonder enige beschermingslaag, spreken we van ‘zuiver aniline leder’ of ‘zuiver aniline’. Toch kan aniline leder ook bewerkt worden. Het materiaal krijgt dan een impregnatie of wordt afgewerkt met gripmiddelen. Het leder behoudt echter altijd zijn oorspronkelijke uitstraling. Daardoor voelt aniline leder altijd zacht en warm aan en heeft het een wasachtige, matte look.

Alleen de allerbeste kwaliteit

lerenbankOmdat aniline leder zo goed als onbewerkt blijft en de structuur van het oppervlak dus volledig zichtbaar is, kunnen alleen de allerbeste huiden hiervoor gebruikt worden. Enkel leder van absolute topkwaliteit komt in aanmerking voor anilineleder. Een huid met beschadigingen zoals verwondingen, hoorngaten of tekenbeten is daarom niet geschikt.
Zoals u begrijpt, zijn deze foutloze, vlekkeloze huiden erg zeldzaam. Dat is meteen ook de reden waarom aniline leder meestal duurder is dan gepigmenteerd leder. Bij die laatste soort kunnen eventuele onvolkomenheden weggewerkt worden door het verven van het leder.

Toepassingen van aniline leder

Aniline leder kent erg veel toepassingen. Het wordt gebruikt voor kleding en voor meubelstoffering. Maar net zo goed vindt u aniline leder in tassen, schoenen, kledij of reistassen. Af en toe wordt aniline leder ook gebruikt voor autobekleding, al is dat eerder zeldzaam. Het materiaal is namelijk niet makkelijk te onderhouden, en daarom kiezen de meeste gebruikers voor gepigmenteerd leder.

Een erg gevoelige ledersoort

lerensofaAniline leder is een prachtig materiaal, maar is erg kwetsbaar. Hetzelfde zien we voor een stuk bij suède, dat net als aniline leder ook een leder met open poriën is. Dat betekent dat bij deze beide materialen vocht en vet eenvoudig het leder kunnen binnendringen. Eén enkele waterdruppel op het oppervlak van aniline leder kan al zorgen voor een donkere plek. De poriën van het leder zijn niet afgesloten, waardoor de vloeistof snel naar binnen dringt. Aniline leer is daardoor erg gevoelig voor vlekken van water en vet, en ook voor verkleuring door zonlicht.

Bent u niet helemaal zeker van de ledersoort?

Voor u aan de slag gaat om uw lederen meubel te onderhouden of reinigen, moet u natuurlijk wel zeker zijn of het om aniline leder gaat. Bent u niet helemaal zeker? Doe dan eerst de test! Meer info vindt u hier: https://www.leer-onderhoud.nl/leer/Waar bent u naar op zoek? Vind het met onze zoekhulp!

Op zoek naar iets anders? Klik hier!
Toch niet gevonden waar u naar op zoek was? Stuur ons een e-mail en we helpen u binnen no-time verder.
De waardering van www.leer-onderhoud.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 421 reviews.