Meubelstof

meubelstofVan welke meubelstof is mijn meubel voorzien?

Globaal bestaan er de volgende soorten meubelstoffen:

  • Meubelstoffen gemaakt van synthetische materialen Bijvoorbeeld polyester, polyamide (nylon), acryl
  • Meubelstoffen gemaakt van natuurlijke materialen Bijvoorbeeld katoen, wol, linnen

Ook kan een combinatie van beide mogelijk zijn. Bij meubelstoffen is het vaak lastig om met het blote oog te herkennen met welke stof u te maken heeft. Mocht u tijdens de aanschaf niet zijn meegedeeld van welke meubelstof uw meubel is voorzien, dan kunt u dit altijd bij uw leverancier navragen.

Met welk product kan ik mijn meubelstof het beste reinigen?

Bij twijfel over de samenstelling van uw meubelstof kunt u altijd kiezen voor de Cleantex Vlekkenspray. Dit product is zeer effectief en veilig te gebruiken op alle meubelstoffen (inclusief wol). Voor een optimaal resultaat is het altijd beter om de juiste samenstelling te weten. Heeft u geen idee en ook geen mogelijkheid om erachter te komen. Kunt u altijd ons een mail sturen voor een juist advies.

Alle meubelstoffen

Textiel & Leather Protector gebruikt u om uw stoffen zitmeubels te impregneren. Koopt u een nieuw bankstel altijd even navraag doen of de fabrikant van de stof hier geen bezwaar tegen heeft. In enkele gevallen is de stof al bij de fabrikant geïmpregneerd en is het niet nodig om wederom uw bank te impregneren. Bestaande zitmeubels die zijn geïmpregneerd dienen na een reiniging overnieuw geïmpregneerd te worden. Het is dan handig om dit in huis te hebben.

Meubelstoffen gemaakt van synthetische materialen

Kunt u reinigen met Microvezel Cleaner Dit product is gemaakt specifiek voor microvezels. Microvezels zijn gemaakt van synthetische vezels en daarom geschikt voor alle synthetische stoffen.

Meubelstoffen gemaakt van natuurlijke materialen

Cleantex

Meubelstoffen gemaakt van <50% synthetische materialen

Microvezel Cleaner

 

Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!