Zo maakt u een einde aan losse hondenharen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

hondenharen verwijderenHonden zijn de meest fantastische huisdieren. Ze zijn enthousiast, lief en aanhankelijk en uitermate trouw. Het enige nadeel aan een hond als huisdier, is dat uw hele interieur onder de losse hondenharen komt te zitten. En hondenharen verwijderen is nogal een klus, want ze komen makkelijk vast te zitten in uw meubelen. Hoe gaat u best te werk om met dit vervelende karweitje komaf te maken? Wij geven u enkele handige tips!

Een efficiënte maar tijdrovende methode: plakband

Wilt u hondenharen verwijderen zo efficiënt mogelijk uitvoeren? Dan kunt u plakband gebruiken. Deze methode is helaas erg tijdrovend, maar zo bent u er tenminste zeker van dat er geen hondenharen in uw meubelen blijven zitten. Breng de tape aan op het te behandelen oppervlak en trek hem er weer af. U zult zien dat alle haren eraan blijven vastkleven. Let wel op voor lijmresten, dus probeer deze methode eerst uit op een onopvallende plek.

Hondenharen verwijderen met een borstel en stofzuiger

StofzuigerU kunt ook aan de slag met een borstel en een stofzuiger. Borstel eerst de haren los en verwijder ze vervolgens met de stofzuiger. Indien u een beetje handig bent, kunt u dit tegelijkertijd doen. Hou de borstel vast met uw ene hand en gebruik uw andere hand voor de stofzuiger. Zo bespaart u een hoop tijd.

Een raamwisser als hondenhaar-verwijderaar

Ook een raamwisser is een prima attribuut voor het hondenharen verwijderen. Veeg met de wisser over uw bank of tapijt en de haren zullen aan het rubber blijven kleven. U kunt ze vervolgens makkelijk verwijderen met een vochtige doek.

De huishoudhandschoen- of kledingborstelmethode

HondjeOok wanneer u geen raamwisser, stofzuiger of plakband bij de hand heeft, kunt u aan de slag. Gebruik dan een huishoudhandschoen of een kledingborstel! Maak de huishoudhandschoen even vochtig en strijk over het meubel of tapijt. De hondenharen zullen zich eraan hechten en u kunt hem schoonspoelen onder de kraan.

Hetzelfde effect krijgt u met een kledingborstel. Stofzuig eerst uw meubel of tapijt en haal er vervolgens de borstel over.

Voorkomen door borstelen

Wilt u dit vervelende klusje liever voorkomen in de toekomst? Dan raden wij u aan om uw viervoeter regelmatig te kammen. Zo vermijdt u dat hij veel haar verliest. U kunt uw hond natuurlijk ook aanleren om niet op de bank te gaan zitten, maar dat is vervelend voor hem en minder gezellig voor u. Leg in dat geval een groot laken of kleed over de bank heen. Dat helpt ook.

Meer tips?

Heeft u nog andere tips voor hondenharen verwijderen? Laat het ons zeker weten en neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *