18 mei 2018
mei 18, 2018

Tapijt reinigen | Tips en advies

0 reacties
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

In elk stijlvol interieur hoort een tapijt. Het is mooi, gezellig en makkelijk in onderhoud. Even stofzuigen en het is zo weer schoon. Toch? Nou…tapijt reinigen heeft wel wat meer om het lijf dan dat..Maar laat u daardoor niet afschrikken. Met deze tips en advies is de klus zo geklaard.

Tapijt reinigen voor een fris resultaat!

Tapijt reinigen – zo doet u het zelf

Als u beslist om zelf uw tapijt te reinigen kunt u het beste goed voorbereid te werk gaan. Goede voorbereiding is immers al het halve werk. Hou hiermee alvast rekening:

 • Start met een flinke stofzuigbeurt!
  Voor u begint met uw tapijt te reinigen, moet u het heerst grondig stofzuigen. Daarna kunt u het reinigingsmiddel aanbrengen.
 • Zorg voor professioneel materiaal
  Als u het tapijt reinigen echt grondig wilt aanpakken, kunt u best een sproei-extractiemachine huren. Er is nogal wat verschil in kwaliteit op de markt, dus ga niet meteen voor de goedkoopste verhuurder. Let erop dat het sproei- en het zuiggedeelte van de machine goed werken. Zo hebt u achteraf minder kans op schimmelvorming.
 • Gebruik de juiste producten
  Kies een reinigingsmiddel dat aangepast is aan het materiaal waaruit uw tapijt is gemaakt en behandel eerst een klein, onopvallend stukje. Als dat goed gaat, kunt u met een gerust hart de rest van het tapijt reinigen. Lees in elk geval de bijsluiter, zodat u weet hoe lang het middel moet inwerken. Gebruik een machine om het water en het product weg te zuigen en controleer achteraf of het tapijt niet te vochtig meer is.

Tapijt reinigen – noodgevallen

Een ongeluk is snel gebeurd. Let dus zeker op voor deze mogelijke problemen:

 • Indien het tapijt te nat wordt, gaat het stinken en heeft u kans op schimmelvorming;
 • De onderlaag kan afgeven, waardoor er vlekken ontstaan;
 • Het reinigingsmiddel is niet volledig uitgespoeld, en uw tapijt wordt snel weer vuil.

Om een dergelijke situatie te voorkomen kunt u een beroep doen op een specialist.

Professionele hulp inschakelen

Neemt u toch liever het zekere voor het onzekere? Neem dan een specialist in de arm. Bij Tapijtreiniging-Nederland.nl vindt u jarenlange ervaring, professioneel materiaal en expertise.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan zeker even contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *