Verschillende houtsoorten – Verschillende producten

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

We hebben al eens eerder een blog geschreven over houtsoorten. Daarin beschreven we de verschillende soorten hout en de verschillende meubels die ervan gemaakt kunnen worden. In dit blog gaan we het hebben over de verschillende houtsoorten en de verschillende producten die daar bij horen.

Verschillende houtsoortenOmdat er zoveel verschillende soorten hout zijn is het onmogelijk om alle soorten te bespreken en daarom hebben we besloten de houtsoorten te verdelen in 4 groepen:

  • Gelakt hout
  • Geolied hout
  • Gewaxed hout
  • Onbehandeld hout

Houtsoorten: Gelakt hout

Bij gelakt hout is het houtoppervlak helemaal glad en heeft het een glanzende laag. Doordat het hout een laklaag heeft wordt het hout beschermd tegen vuil. Dat kan namelijk niet intrekken door deze laag. Om de laag intact te houden is het goed om het gelakte meubel regelmatig te onderhouden.

Wood care kit Shine & FixHet is mogelijk om allerlei verschillende producten aan te schaffen maar wij raden aan om hier gewoon een complete set voor te kopen. Zo heeft u alles in huis om het meubel te reinigen, beschermen en te onderhouden.

Voor gelakt hout raden wij de Wood care kit Shine & Fix aan. Dit product is speciaal ontwikkeld om uw gelakte hout weer te laten stralen!

Houtsoorten: Geolied hout

Geolied houtHouten meubels met geolied hout zijn vaak net iets je donkerder. De nerven en vezels blijven zichtbaar en de geoliede afwerking geeft de meubels een kleine glans. Qua onderhoud hoeft u minder te doen dan bijvoorbeeld bij gelakt hout maar ook hier geldt hoe beter het onderhoud hoe langer het meubel mee gaat!

Voor geolied hout raden wij de Wood care kit Greenfix aan. Deze set bevat een plantaardige olie die uw hout beschermt tegen vocht, warmte en vlekken.

Houtsoorten: Gewaxed hout

Wood Care kit WaxoilGewaxed hout is een houtsoort die vaak buiten gebruikt wordt. Het is geïmpregneerd hout dat een extra waxlaag heeft. Door deze extra laag word vergrijzing voorkomen. Het is vaak wat duurder hout en daarom meteen een goede reden om het goed te onderhouden. Voor dit soort hout raden we de Wood Care kit Waxoil aan.

Met dit product ziet uw meubel er weer verzorgd en fris uit en door de wax laag krijgt het meteen een lichte beschermlaag. De Wood Care kit Waxoil kunt u gebruiken zonder dat het natuurlijke karakter van uw meubels veranderd.

Houtsoorten: onbehandeld hout

onbehandeld houtDe naam onbehandeld hout zegt het eigenlijk al, dit is hout dat nog helemaal niet behandeld is. Vaak is het erg mooi maar vuil en vocht kunnen gemakkelijk in hout trekken. Dat is de reden dat u het hout het beste nog even kunt behandelen.

Het behandelen van het onbehandelde hout kunt u met verschillende producten doen. Hier ligt het eraan hoe u wilt dat het hout er uit komt te zien. Bekijk de pagina producten voor onbehandeld hout om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Andere vragen of opmerkingen?

Heb je nog andere vragen over het behandelen van verschillende houtsoorten? Schroom dan niet maar neem contact met ons op. Ons team staat voor u klaar en advies is altijd gratis!

Heeft u houten meubels die kapot zijn? Bekijk dan ook deze website eens over de mogelijkheden van meubels repareren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *