Annie, hou jij …

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

diamantenKent u het nog, dat maffe nummer dat opeens opdook in de hitparade van 1981: ‘Annie, hou jij m’n tassie even vast’? Het werd een enorme hit en reikte zelfs tot de eerste plaats. Nou wil ik het verder niet over die hit, of over Annie hebben, want die hebben niet veel met leer te maken. Ik wil het over tassen hebben dit keer.

Of de tas die Annie moest vasthouden van leer was, vertelt het liedje niet, maar het zou zo maar kunnen. Want het maken van tassen is toch wel één van de meeste gebruikelijke toepassingen van leer. Naast schoenen natuurlijk. Dus dat tasje uit het liedje was vast van leer, denk ik dan.

Het liedje vertelt natuurlijk ook niet of het mooi tasje was, een grote tas of misschien een dure tas. Jammer, want daar ben ik dan wel benieuwd naar. Waarom? Nou omdat ik laatst iets las over een leren tas die een record had gebroken, wat betreft de prijs dan. Ik heb het over de Hermès Himalaya Birkin tas. Die ging namelijk weg voor het aardige sommetje van € 340.139,23. Bijna drie-en-een-halve ton dus. En er is er nu weer één te koop!

Wat is er nou zo bijzonder aan die tas, behalve de prijs dan, want hij moet dit keer bijna € 400.000 opleveren. Nou, het is misschien wel de meest zeldzame en meest gewilde handtas ter wereld, gemaakt van het leer van de Nijlkrokodil, weergegeven in een subtiele kleur die bedoeld is om beelden op te roepen van de majestueuze Himalaya-bergen, met een verfproces dat vele uren duurt.

Die kleur past perfect bij de 18-karaats witgouden hengsels, die bezet zijn met witte diamanten. Het slot alleen al bestaat uit 68,4 gram 18-karaats witgoud en is bezet met 40 witte ronde briljanten, in totaal 1,64 karaat.

En dan zitten er op de tas zelf ook nog eens meer dan 200 diamanten voor een totaal van 8,2 karaat. Dit is misschien wel de zeldzaamste, meest spectaculaire en meest verbluffende tas die ooit is gemaakt, en u kunt ‘m kopen! Als u ergens nog 4 ton heeft liggen natuurlijk.

En Annie? Nou die moet die tas dan maar heel erg goed vasthouden, als de eigenares even wil dansen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *