Beschadigd leer herstellen: zo doet u het zelf

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

beschadigd leer herstellenHet is bijzonder vervelend wanneer u schade heeft aan uw leren bank. Gelukkig hoeft beschadigd leer herstellen niet erg moeilijk te zijn. Wanneer het om een kleine beschadiging gaat, kunt u het gewoon zelf doen. Een kras van uw sleutels of de gesp van uw riem bijvoorbeeld, of door een kinderschoen of kattennagels. Wij leggen u uit welke stappen u moet volgen voor een goed resultaat.

Stap 1: het leer reinigen

Leather cleanerVoordat u begint met het beschadigd leer herstellen, moet u het leer eerst goed reinigen. Dat kan bijvoorbeeld met: Natural leather cleaner. Breng dit aan op een spons, knijp tot het gaat schuimen en reinig de plek van de beschadiging.

Stap 2: de beschadiging uitvullen

Net als bij een operatie, moet u het werkvlak afbakenen. Doe dat met schildertape, die u aanbrengt rondom de beschadiging. Op die manier kunt u de schade opvullen met een vulkaniseer pasta, zonder dat u de nerf van het leer om heen verwijdert. Breng het vulmiddel aan, strijk het vlak met een spatel en laat het drogen. Omdat het vulmiddel vaak wat inzakt, zult u dit proces enkele keren moeten herhalen. Na het drogen kunt u de schade glad polijsten met zeer fijn schuurpapier en vervolgens kleuren en voorzien van een finishlaag.

Stap 3: leerverf aanbrengen

SponsU kunt de leerverf op verschillende manieren aanbrengen. De makkelijkste manier is met een sponsje. Maak het nat en knijp het goed uit en tamponeer daarna de beschadiging met de verf. Na het verven haalt u de tape weg en tamponeert u ook nog even licht om de schadeplek heen.

Beschadigd leer herstellen: een kwestie van de juiste kleur

Bij deze laatste stap is het moeilijkste gedeelte de juiste kleur te mengen. Dat is een vak apart, dus dat kunt u het beste laten doen door een specialist. Indien u ons een staal opstuurt met de juiste kleur, kunnen wij aan de hand van een fotospectrometer nagenoeg de exacte kleur maken. Vervolgens sturen wij u een compleet pakket op zodat u alles in huis heeft om een kleine herstelling uit te voeren. Voor een staal kunt u meestal onderaan de bank een stukje weghalen. Maak het onderdoek los en knip een kleurstaal uit de omslag van uw bank.

Colour Line PigmentedLijkt beschadigd leer herstellen u wel wat en wilt u zelf aan de slag? Neem dan een kijkje op de webshop en bestel een pakket. Met onze colour line pigmented bespaart u een pak geld! Is uw bank er iets erger aan toe? Dan maken wij gratis een offerte voor u op voor herstelling. De kosten kunt u vaak declareren bij uw inboedelverzekering.

Neem voor meer informatie contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

23 gedachten over “Beschadigd leer herstellen: zo doet u het zelf”

 1. Goedemiddag,

  Ik heb een creme kleurige bank en bij het verhuizen is de armleuning over de treden van de trap geschuurd, het lijkt nu net of er een kat aan de leuning heeft gekrabt.

  Zou u mij kunnen vertellen of dit te herstellen is?

  1. Goedemiddag,

   Reparatie zal wel mogelijk zijn.
   Een collega van ons heeft u al benaderd via de mail. Met de vraag om een foto.

  2. Goedemiddag.Ik heb een crème kleurige bankstel. Op de zitplaats zit er nu een krasje van 15 cm.Van dat krasje is er een stuk of 3 cm bijna open. Bestaat er een soort lijm of sterke opvul middel dat het krasje kan repareren?
   Met vriendelijke groeten.
   Nina Saffari

 2. Wij hebben een bordeaux leatherlook bank waar in de zitting een klein barstje is gekomen
  Zou U mij iets kunnen aanraden?

 3. Hallo,

  Wij een ruw lederen bankstel die verkleurt is door daglicht.
  Is er een middel om het geheel nog een beetje in de kleur te krijgen?

  Graag u antwoord.

   1. Mooi bedankt.
    Maar het is geen glad leer maar opgeruwd leer.
    En donkerbruin van kleur.
    Waar bij je met hand erover heen gaat de structuur veranderd ( Kleur )
    Kan dat ook met hetzelfde middel of moeten dan wat anders?

    Graag u antwoord.

  1. Wanneer het leder versleten is zou ik een mooie bankhoes kopen. Of het versleten leder vervangen maar dat kan veel geld kosten.
   U mag ook een foto mailen misschien dat we nog iets anders kunnen bedenken om u te helpen.

 4. Hallo, ik heb een zwarte leren bank. Op 1 van de zit delen lijkt het wel of het kaal is, ik zie een witte achtig iets. Het is geen vuil. Wat kan hier aan gedaan worden?

  1. Mail even een foto van de hele bank dus geen close-ups dan kijken wij wat het zou kunnen zijn en kunnen we een oplossing bieden.

 5. Hoi
  Een minuscuul schroeiplekje van 2-3 mm op geschuurd cognac leer zijn er 4 los van elkaar, kan dat ook worden gerepareerd met jullie pakket? En wat zijn de kosten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *