Gemiddelde leestijd: 3 minuten

beschadigd leer herstellenHet is bijzonder vervelend wanneer u schade heeft aan uw leren bank. Gelukkig hoeft beschadigd leer herstellen niet erg moeilijk te zijn. Wanneer het om een kleine beschadiging gaat, kunt u het gewoon zelf doen. Een kras van uw sleutels of de gesp van uw riem bijvoorbeeld, of door een kinderschoen of kattennagels. Wij leggen u uit welke stappen u moet volgen voor een goed resultaat.

Stap 1: het leer reinigen

Leather cleanerVoordat u begint met het beschadigd leer herstellen, moet u het leer eerst goed reinigen. Dat kan bijvoorbeeld met: Natural leather cleaner. Breng dit aan op een spons, knijp tot het gaat schuimen en reinig de plek van de beschadiging.

Stap 2: de beschadiging uitvullen

Net als bij een operatie, moet u het werkvlak afbakenen. Doe dat met schildertape, die u aanbrengt rondom de beschadiging. Op die manier kunt u de schade opvullen met een vulkaniseer pasta, zonder dat u de nerf van het leer om heen verwijdert. Breng het vulmiddel aan, strijk het vlak met een spatel en laat het drogen. Omdat het vulmiddel vaak wat inzakt, zult u dit proces enkele keren moeten herhalen. Na het drogen kunt u de schade glad polijsten met zeer fijn schuurpapier en vervolgens kleuren en voorzien van een finishlaag.

Stap 3: leerverf aanbrengen

SponsU kunt de leerverf op verschillende manieren aanbrengen. De makkelijkste manier is met een sponsje. Maak het nat en knijp het goed uit en tamponeer daarna de beschadiging met de verf. Na het verven haalt u de tape weg en tamponeert u ook nog even licht om de schadeplek heen.

Beschadigd leer herstellen: een kwestie van de juiste kleur

Bij deze laatste stap is het moeilijkste gedeelte de juiste kleur te mengen. Dat is een vak apart, dus dat kunt u het beste laten doen door een specialist. Indien u ons een staal opstuurt met de juiste kleur, kunnen wij aan de hand van een fotospectrometer nagenoeg de exacte kleur maken. Vervolgens sturen wij u een compleet pakket op zodat u alles in huis heeft om een kleine herstelling uit te voeren. Voor een staal kunt u meestal onderaan de bank een stukje weghalen. Maak het onderdoek los en knip een kleurstaal uit de omslag van uw bank.

Colour Line PigmentedLijkt beschadigd leer herstellen u wel wat en wilt u zelf aan de slag? Neem dan een kijkje op de webshop en bestel een pakket. Met onze colour line pigmented bespaart u een pak geld! Is uw bank er iets erger aan toe? Dan maken wij gratis een offerte voor u op voor herstelling. De kosten kunt u vaak declareren bij uw inboedelverzekering.

Neem voor meer informatie contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

6 Responses to Beschadigd leer herstellen: zo doet u het zelf
 1. Goedemiddag,

  Ik heb een creme kleurige bank en bij het verhuizen is de armleuning over de treden van de trap geschuurd, het lijkt nu net of er een kat aan de leuning heeft gekrabt.

  Zou u mij kunnen vertellen of dit te herstellen is?

  • Goedemiddag,

   Reparatie zal wel mogelijk zijn.
   Een collega van ons heeft u al benaderd via de mail. Met de vraag om een foto.

 2. Wij hebben een bordeaux leatherlook bank waar in de zitting een klein barstje is gekomen
  Zou U mij iets kunnen aanraden?

 3. Wij hebben een leer bankstel geel.Daar wat lichte beschadingen! Dat er wat zwarte spikkels op zitten.Is verder niet diep beschadigd.


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *