Gemiddelde leestijd: 3 minuten

hondengeur verwijderenBent u ook een echte hondenliefhebber? Dan vindt u vast dat uw allerliefste huisdier zijn eigen plekje op de bank verdient. En gelijk heeft u. Niets gezelliger dan samen met uw viervoeter genieten van een avondje relaxen. Maar voor uw bank is het niet zo fijn: die gaat er namelijk naar ruiken. Gelukkig is hondengeur verwijderen vrij eenvoudig. Met deze tips ruikt uw bank weer als nieuw!

Hondengeur – normaal of niet?

Elke hond heeft zijn eigen, specifieke geur. Dat is volkomen normaal, ook bij goed verzorgde, gezonde dieren. Maar wanneer de geur van uw hond opeens verandert, kan er iets aan de hand zijn. Misschien is uw hond ziek, of moet hij gewoon eens een flinke wasbeurt. Probeer eerst de wasbeurt maar als dat niets veranderd raden we aan om toch even langs de dierenarts te gaan.

Hondengeur verwijderen met doe-het-zelf middeltjes

Met zuiveringszout kunt u prima hondengeur verwijderen én tegelijkertijd uw bank schoonmaken. Strooi het zout over uw bank en laat het even inwerken, zodat het de vuiligheid en de vieze geuren kan opnemen. Daarna moet u alleen nog even stofzuigen. Met baksoda krijgt u overigens hetzelfde effect.

Hondengeur verwijderen met een spray

Werkt u liever met een kant-en-klaar product? Dan kunt u de hondengeur verwijderen met Textile Refresher. Deze spray werkt uitstekend op alle materialen en kan gebruikt worden op uw bank én uw tapijt. Hij verwijdert niet alleen de geur van uw liefste huisdier, maar ook tal van andere minder frisse geurtjes.

Zelf een spuitfles maken

Zelf een spray maken

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf zo’n handige spray te maken. Daarvoor hebt u alleen een plantenspuit nodig en wat schoonmaakazijn. Vul de spuit voor de helft met water en voor de helft met de azijn. Even goed schudden en u kunt beginnen.

De goedkoopste manier: luchten of bevriezen

Als het enigszins mogelijk is, zet dan uw bank een dagje buiten. Luchten kost u niets behalve wat mankracht en het helpt ontzettend goed om hondengeur te verwijderen. Ook in de winter is dit handig: u zet de bank bij vriestemperatuur een paar dagen onder een afdekzeil en de koude temperaturen doen de rest.

Hondengeur verwijderen met stoom

Tot slot kunt u de hondengeur ook verwijderen met een stoomreinigingsapparaat. U kunt dit kopen of huren, maar fout gebruik kan helaas uw bank onherstelbaar beschadigen. Gelukkig zijn er professionele bedrijven aan wie u dit met een gerust hart kunt overlaten. Bij MeubelVisie.nl is uw bank zeker in goede handen.

Hebt u nog vragen over hondengeur verwijderen? Neem dan gerust contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *