Hugo’s schoenen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Leren schoenenIk ben er zelf niet zo kapot van, maar het is toch wel een dingetje. Onze minister Hugo de Jonge met zijn extravagante schoenen. Verschillende kleurtjes, verschillend materiaal. Niet helemaal mijn smaak, maar goed, wie ben ik. Als ik naar z’n schoenen kijk, krijg ik toch de indruk dat het schoenen van bijzonder leer zijn. Krokodillenleer misschien? Of slangenleer? Of toch helemaal geen leer?

Nou kun je tegenwoordig van allerlei verschillende soorten leer producten bestellen. Ik liep laatst tegen een site aan die tassen, schoenen, laarzen, riemen en portemonnees aanbiedt, gemaakt van het leer van zeer bijzondere dieren. Wat dacht u van alligatorleer of krokodillenleer? Dat is dan nog redelijk bekend. Maar ze hebben nog veel meer soorten.

Pijlstaartrogleer? Check! Struisvogelleer? Check! Vissenleer? Check! Haaienleer, kippenleer, alenleer, buffelleer? Check! En Slangenleer? Check!

Een behoorlijke brede variatie zoals u ziet. En je moet er van houden, en sterker nog, je moet het o.k. vinden, maar hoe dan ook lijkt me een paar schoenen van slangenleer toch wel het uiterste. Hoezo, denkt u misschien? Nou, ik bedoel dat ik
voor een lekkere bank of zo’n heerlijke loveseat toch echt liever gewoon het leer van runderen gebruikt zie worden. Ik kan me niet zo veel voorstellen bij een driezitter van slangenleer.

Maar goed, de al eerder genoemde site biedt ze wel gewoon aan, die schoenen van slangenleer, tassen van krokodillenleer en portemonnees van struisvogelleer. En nu vraag ik me dus echt af, zouden die schoenen van Hugo van echt leer zijn? Dat zou nog een interessante discussie in de Tweede Kamer kunnen opleveren, als de Partij voor de Dieren vraagt naar de schoenen van de minister. Ik heb nog even gezocht op internet, maar ik kon niks vinden over het soort leer dat gebruikt is. Wel dat ze toch echt van leer zijn.

En toen moest ik denken aan een in mijn ogen hilarische opmerking van de Amerikaanse comédienne Joan Rivers. Die zei ooit: ‘”Je weet dat je oud wordt, als men je een compliment maakt over je nieuwe krokodillenleren schoenen, terwijl je op blote voeten loopt”.

Benieuwd of Hugo dat nog gaat meemaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *