Hoe onderhoud ik mijn leren stoelen?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Leren stoelen geven een rustieke en stoere uitstraling aan je kamer. Hoewel de stoelen best wat kunnen hebben zijn er enkele belangrijke punten waar je op dient te letten om er maximaal van te kunnen genieten.

Kijk uit voor zonlicht

leren stoel in zonlichtZonlicht is een vijand van vele banken en stoelen. Wanneer je meubels regelmatig hierin laat staan, gaan ze verkleuren. En dat is uiteraard wel het laatst wat je wilt met je nieuwe stoere leren eetkamerstoelen. Bedenk dus strategische plaatsen of kies ervoor om je gordijnen of lamellen voor een gedeelte te sluiten.

Vermijd de centrale verwarming

Net als zonlicht is ook de verwarming slecht voor je leren stoelen. Voorkom uitdroging en craquelure en kies voor goede geventileerde plaatsen om zo de stof in goede conditie te houden.

Gebruik speciale onderhoudsmiddelen

LerenstoelNet als elk ander type meubel hebben leren eetkamerstoelen onderhoud nodig om de stof in optimale conditie te houden. Met een speciale onderhoud set hoef je dit, afhankelijk van het type leer, 1 tot 2 keer per jaar te gebruiken.

Het plooien van leer

Leer heeft de eigenschap om te gaan plooien wanneer het in gebruik is. Dit is dus normaal en geen vervelende slijtage, maar een kenmerk wat de uitstraling ten goede zal komen. Je kunt uiteraard wel regelmatig wisselen van plek op de bank om een eenzijdige slijtage te voorkomen. Leg de kussens bijvoorbeeld ook eens op andere plekken.

Vlekken

Wanneer je vlekken op leren meubels hebt, is het vaak aanbevolen om deze voorzichtig te verwijderen. Het liefst gebruik je een neutrale zeep of water. Bij sommige leersoorten kan je het beste deppen om erger te voorkomen.

Heb je nog vragen of opmerkingen?, neem dan gerust contact met ons op.

2 gedachten over “Hoe onderhoud ik mijn leren stoelen?”

 1. Waarmee kan ik mijn lederen eetkamerstoelen behandelen?
  Ze zijn een beetje ruw. Wel zacht.
  Aan de raamkant worden ze wat schraal, dus ik zet ze vaak weg van het raam.
  Graag advies.
  Dank!!
  Janet

  1. Is voor elk leersoort weer anders. Mail ons anders eens een foto en dan gaan we met u meekijken wat u het beste kunt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *