Vier tips om de levensduur van leren meubels te verlengen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

leren meubelsLeren meubels worden dagelijks gebruikt en op verschillende manieren belast. Hierdoor kunnen onze lederen meubels heel wat te lijden hebben van huidvetten, slijtage, transpiratie en kleuroverdracht van kleding. Homeworks.nl vertelt u graag hoe u het beste de levensduur van uw leren meubels kunt verlengen. Leren meubels zijn niet zelfreinigend en ook niet onderhoudsvrij. Leer absorbeert ook vocht en door morsen kunnen er lelijke vlekken op leren meubels ontstaan.

Tip 1: leren meubels en zonlicht

Leren meubels kunnen gaan verbleken als ze worden blootgesteld aan zonlicht. U kunt verbleken voorkomen, door de meubels niet in direct zonlicht te zetten. Als het toch onmogelijk is om de meubels uit direct zonlicht te houden, is het verstandig om de gordijnen dicht te doen als de zon schijnt.

Tip 2:  Vermijd warmte

Warmte kan de oppervlakte-eigenschappen van leer beschadigen. Wij raden u daarom aan om uw lederen meubelen niet direct tegen warmtebronnen aan te plaatsen. De beste afstand is minimaal 30 centimeter van de warmtebron.

Tip 3: Geen dieren op de meubels

Leer is niet bestendigd tegen dieren. Dieren kunnen met hun nagels het leer beschadigen en het speeksel van dieren is zuur en hier kan leer ook niet tegen. de beschermende laag op het leer wordt door het speeksel aangetast.

Tip 4:  Vermijd alle schoonmaakmiddelen

Chemische producten, schoonmaakmiddelen en oplosmiddelen kunnen het oppervlakte van het leer aantasten. Als u een van deze producten in uw huis wilt gaan gebruiken, is het verstandig om de lederen meubels af te dekken. Lederen meubels kunt u ook niet zomaar reinigen met een huis, tuin en keuken stoomreiniger.

Als u deze tips op volgt, zullen uw lederen meubels veel langer mee gaan en vooral mooi blijven!

Advies op maat

Elk leder bankstel, fauteuil of stoel is weer anders. Er zijn verschillende ledersoorten met verschillende eigenschappen en daarom heeft leder een op maat gesneden advies nodig. Onze leder specialisten zitten voor u klaar. U stuurt een mail met uw vraag en u krijgt dezelfde dag nog antwoord. Misschien niet onbelangrijk, onze adviezen zijn altijd gratis.

4 gedachten aan “Vier tips om de levensduur van leren meubels te verlengen”

 1. Ons is bij aankoop van ons leren bankstel zo’n 6 jaar geleden verteld dat er een beschermingslaag opzit die alleen nat afgenomen mag worden. Sinds ong. 2 jaar onstaan er een soort marmerscheurtjes in het leer waar zelfs stukjes leer afvallen. Kan ik erger leed voorkomen om alsnog in te vetten?

 2. Wij hebben een bankstel van Old saddleleer
  Kleur 77265 middenbruin accenten 77997 donker bruin
  Van ongeveer 2015 in nog zeer goede staat, en dat willen we zo houden
  3 21/2 en 2 x 1 zit
  Wat raad u ons aan we gebruiken altijd Delta Saddle Wax
  Met vriendelijke groet Aad Lucas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *