Vera pelle italiana

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Lederen riemenNee, ik heb het niet over die voormalige spits van Feyenoord, Graziano Pellè. Wiens naam overigens in Nederland altijd fout uitgesproken werd (en wordt). Hij heet Pellè, met een accent op de laatste -e. Dus spreek je het uit met de klemtoon op de laatste -e. En dat doe je dan met een korte -e klank, zoals in wel, bel en snel. Niet een lange -e, zoals heel, veel en geel.

Pelle

Maar ik wil het helemaal niet over Pellè hebben, maar over ‘pelle’. Met de klemtoon op de eerste -e. En dat woord ‘pelle’ betekent dus ‘huid’. Of in dit geval ‘leer’. En ‘vera’ is hier Italiaans voor ‘echt’, niet een voornaam. Anders zou u kunnen denken dat ik het over de vrouw, dochter of moeder van Graziano heb; Vera Pellè. Maar nee, ik graag wat kwijt over leer. Echt Italiaans leer, want dat betekent het dus. Want aangezien ik met het gezin op vakantie in Italië ga, in de regio waar de Italiaanse leerindustrie groot is, leek me dat wel logisch. Toch?

5 redenen

Maar ik dwaal weer eens af, Italiaans leer. Je ziet het overal, en vaak wordt het beschouwd als het beste leer voor schoenen, riemen, portemonnees, en ook kleding. Maar waarom is dat nou? Laat ik daar een paar redenen voor geven.

Hoogste kwaliteit

Het is duurzaam en sterk, geproduceerd met vakmanschap, volgens de hoogste normen. En het is gemaakt om lang mee te gaan; bestand tegen dagelijkse slijtage, de meeste deuken en krassen kunnen gemakkelijk worden weggeveegd.

Uniek en tijdloos

De markeringen op de huiden zijn geen onvolkomenheden, maar het resultaat van het natuurlijke looiproces. Geen twee natuurlijk gelooide items lijken ooit op elkaar. Het is tijdloos; praktisch van stijl en van verfijning. En het blijft een van de meest geliefde materialen in modeontwerp.

Onderhoud

Het uiterlijk behouden is eenvoudig; bij Italiaans leer draagt veroudering alleen maar bij aan de schoonheid en het unieke karakter, maar het kan van tijd tot tijd ook gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek. Of je kunt natuurlijk ook 1 van de producten op onze site aanschaffen, om het leer in topconditie te houden.

Dus ga je naar Italië, loop eens over zo’n leuk marktje. Genoeg mooie spullen te koop, ook van echt Italiaans leer. En voor het onderhoud kun je dan wel bij ons terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *