Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Badkamer schoonmakenEen badkamer schoonmaken is een kwestie van netheid én van hygiëne. Het is daarom van belang dat u voor badkamer meubelen kiest die niet alleen tegen vocht maar ook tegen schoonmaakmiddelen bestand zijn.

Schimmels voorkomen

De badkamer is zonder twijfel de vochtigste ruimte in het huis. Het is dan ook erg belangrijk dat u het meubilair goed reinigt. Anders loopt u het risico dat u schimmels krijgt. U kunt de meubelen in uw badkamer schoonmaken met een licht vochtige doek. Vermijd het gebruik van een schuurspons! Na het schoonmaken gaat u even met een droge doek over het meubilair, om zeker te zijn dat er geen vocht achterblijft.

Het gebruik van schoonmaakmiddelen

Multi CleanerVoor een goede hygiëne is het fijn om de badkamer minstens eenmaal per week schoon te maken. Daarvoor gebruikt u best niet alleen water, maar ook schoonmaakmiddel. Kies daarbij voor een product dat niet te agressief is. Wij kunnen u Multiclean aanraden: een intensieve universele reiniger voor het verwijderen van vuil, vette aanslag en hardnekkige vlekken. Zo gaan uw badkamermeubelen langer mee.

Het gevecht tegen vocht

De vochtige lucht die ontstaat door douchen en baden blijft vaak hangen in de badkamer. Om schimmels op muren en plafonds te voorkomen, moet u dus goed ventileren. Niet alleen gaat u op die manier het vocht te lijf maar u zorgt ook voor een frisse geur in de badkamer. Als ventileren niet voldoende blijkt dan kan het zijn dat u een lek heeft. U kunt daarvoor een loodgieter inroepen, maar met speciale apparatuur kunt u vaak ook al een en ander opsporen.

Badkamer schoonmaken – een kwestie van ventilatie

Goed ventileren kan op verschillende manieren. Bij natuurlijke ventilatie haalt u het vocht weg door een raam open te zetten. De deur kunt u beter dichthouden, om het vocht niet het hele huis door te jagen. Bij mechanische ventilatie gebruikt u een elektrische ventilator. Die kunt u best al tijdens het douchen aanzetten. Zo verdrijft u het vocht nog sneller en voorkomt u schimmelaanslag.

Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw badkamer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *