Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Verzorgingspakket voor microleder onderhoudMicroleder is een aangenaam materiaal met veel mogelijkheden. Mits de juiste zorg en aandacht kunt u er bovendien langdurig plezier aan beleven. Hieronder vindt u de nodige informatie én een stappenplan voor een probleemloos microleder onderhoud.

Wat is microleder?

Microleder is een product dat samengesteld is uit leder en textiel. Het schaafsel van echt leder wordt samengeperst met lijm en vormt zo de basis waarop microvezels geplakt worden. Sommige soorten microleder bestaan uit meer leder dan textiel en zijn daardoor van betere kwaliteit. Ze krijgen dan vaak een andere benaming, zoals Amazone, Rodeo of Tasan leder.

Microleder heeft een mooie en luxueuze uitstraling. Het lijkt bijzonder goed op echt leder en heeft veelal dezelfde eigenschappen. Toch zijn er ook verschillen. Zo kan microleder in het begin stofdeeltjes afgeven en kan het verkleuren. Daardoor is aangepast microleder onderhoud aangewezen.

Stappenplan voor microleder onderhoud

Microleder onderhoud is vergelijkbaar met het onderhoud van een andere microvezel stof. Het is belangrijk om het materiaal te impregneren, zodat het waterafstotend is. Dit herhaalt u best 4 keer per jaar. U kunt hierbij als volgt te werk gaan:

  1. Maak uw meubel stofvrij met de stofzuiger. Vergeet daarbij de losse kussens niet. Voor een optimaal resultaat kunt u het best een opzetstuk gebruiken.
  2. Reinig uw meubel met een aangepast product, zoals de Micro Leather Cleaner.
  3. Laat het meubel drogen en stofzuig het daarna nogmaals.
  4. Impregneer uw meubel met een beschermingslaag, zoals de Micro Leather Protector.

Microleder onderhoud: problemen voorkomen

Om problemen te voorkomen, kunt u best elk jaar de beschermlaag van uw microleren meubel controleren. U doet dat door een druppel water op het oppervlak te laten vallen. Als de druppel 5 seconden bovenop het materiaal blijft liggen, is uw microleder in goede staat. Daarnaast is het voor een goed microleder onderhoud aangeraden om uw meubel minstens om de 2 weken te stofzuigen met een borstel-opzetstuk, en uw huisdieren niet op uw bank te laten zitten. Draai ook uw kussens elke maand.

Tips en waarschuwingen

  • Bij morsen met vloeistof, moet u altijd meteen de stof reinigen;
  • Gebruik enkel aangepaste reinigingsmiddelen;
  • Indien u een vlek verwijdert, moet u steeds deppen. Wrijven kan schade aanbrengen;
  • Voorkom direct zonlicht, want daardoor kan uw meubel verkleuren. Dit valt niet onder garantiebepalingen!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *