Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Fluwelen stoelU hebt het vast al opgemerkt bij een bezoek aan een meubelzaak: fluweel is weer helemaal in. En dat is ook logisch. Een fluwelen stoel maakt uw interieur namelijk helemaal af. Meubelen in fluweel zijn stijlvol, comfortabel en erg mooi. En bovendien hoeven ze niet moeilijk te zijn in onderhoud. Wij vertellen er u alles over!

Fluweel: een bijzonder materiaal

Fluweel is een bijzondere stof die van verschillende grondstoffen gemaakt kan zijn. De meeste fluweelsoorten zijn van katoen of zijde, maar soms wordt er ook wol of linnen gebruikt. En zelfs synthetische stoffen of mohair kunnen aan de basis liggen van een mooie fluwelen stoel. Wat al deze stoffen echter gemeen hebben, is dat ze rechtopstaande pluizen hebben. Die zijn al dan niet afgesneden en geven het fluweel zijn bijzondere karakter.

Hoe herkent u een fluwelen stoel?

Fluwelen stoelenVoor meubelen wordt bijna altijd gesneden fluweel gebruikt. Dat betekent dat de rechtopstaande pluizen doorgesneden zijn. Daardoor krijgt het fluweel een prachtige glans en verandert de kleur wanneer u er in tegengestelde richting over wrijft. Het geeft uw fluwelen stoel een ongekende, luxueuze uitstraling.

Fluwelen stoel schoonmaken

Om uw fluwelen stoelen langer in topconditie te houden, is het van belang om ze op de correcte manier schoon te maken en te beschermen. Fluweel is namelijk een gevoelige stof, dus zorg ervoor dat u de juiste producten gebruikt. De meeste textielreinigingsproducten in onze webshop zijn ook geschikt voor fluweel. Hou er rekening mee dat u bij het schoonmaken nooit gaat wrijven, want daarmee kunt u het fluweel beschadigen.

Fluwelen stoel beschermen

Om uw fluwelen stoel in de toekomst nog beter te beschermen tegen vuil, kunt u hem behandelen met Textile Protector. Door hem te impregneren krijgt uw stoel een beschermlaag, zodat het vuil zich minder snel aan de stof kan hechten. Indien u dit impregneren liever aan een expert overlaat, neem dan gerust even contact met ons op.

Fluweel, fluweel en nog meer fluweel

Bent u nog op zoek naar die ene, prachtige fluwelen stoel voor uw interieur? Dan raden wij u aan om eens een kijkje te nemen op de webshop van Lumz.nl. Zij hebben een bijzonder ruime collectie fluwelen meubelen aan erg mooie prijzen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het schoonmaken of onderhouden van uw fluwelen stoel? Neem dan zeker contact met ons op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *