Meubels beschermen? Impregneermiddel is de oplossing!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

impregneermiddelVoor een lang leven van uw meubelen is goed onderhoud onmisbaar. En dat hoeft heus niet duur te zijn. Met een beetje gezond verstand en enkele goede producten komt u al een heel eind. Als u dan ook nog eens een goed impregneermiddel gebruikt, hoeft u zich de komende jaren minder zorgen te maken over uw meubelen.

Wat is een impregneermiddel?

Wanneer u uw stoffen of lederen meubelen behandelt met een impregneermiddel, brengt u een beschermend laagje aan op het oppervlak. Dat betekent dat vuil of vloeistoffen niet meteen in de stof of het leer trekken en u dus meer tijd heeft om ze schoon te maken. Het middel is geurloos en kleurloos en tast de textuur van uw stof of leder niet aan. Bovendien beschermt het uw meubelen tegen alle mogelijke vlekken die gemaakt worden door vloeistoffen op basis van olie, vet of water.

Impregneermiddel voor stoffen meubelen

Textile Protector | Impregneermiddel Voor meubelen met stoffen bekleding kunnen wij u de Textile Protector van harte aanbevelen. Deze spray is geschikt voor allerlei soorten stoffen. Daardoor kunt u hem niet alleen gebruiken voor uw favoriete bank, maar ook voor die mooie lampenkamp, dure tafellinnen of bijvoorbeeld gordijnen.

Breng het impregneermiddel het liefst aan zodra u de meubelen of spullen hebt gekocht, of net nadat u deze heeft schoongemaakt. Zo zijn ze altijd beschermd en kunt u er langer van genieten.

Impregneermiddel voor lederen meubelen

Leather protector | ImpregneermiddelOok uw lederen bank kunt u nu met een impregneerspray behandelen. Speciaal daarvoor werd de Leather Protector ontworpen. Dit erg handige product is geschikt voor suède, pilotenleder en nubuck.Ook kunt u het ook aanbrengen op bijvoorbeeld de lederen bekleding van uw wagen, boot of caravan. Zo hoeft u zich ook tijdens uw reizen of uitstapjes nergens zorgen over te maken.

Andere toepassingen

Impregneermiddelen kennen ook nog andere toepassingen. Zo bestaan er brandvertragende middelen, die vaak worden toegepast op tapijt, gordijnen of matrassen. Het materiaal wordt weliswaar niet brandvrij, maar vat een stuk minder snel vlam. Op die manier kan voorkomen worden dat een ongelukje uitmondt in een ramp. Daarnaast zijn er ook schimmel- en insectenwerende impregneermiddelen. Deze worden vaak gebruikt bij tuinhout om het een langere levensduur te geven.In ons assortiment hebben wij alleen impregneer middelen voor stof en leder.

Meer info over impregneren?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het impregneren van meubelen of het gebruik van impregneermiddelen? Of wilt u uw meubelen door ons laten impregneren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *