Textiel onderhoud tips

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

textiel onderhoud tipsTextiel onderhoud tips om de levensduur van uw meubels te verlengen. Om er voor te zorgen dat uw meubels er fris blijven uitzien is een wekelijkse stofzuigert en naborstelen van meubelstoffen aan te bevelen.

Textiel onderhoud tips

Meubelstoffen reinigen en onderhouden kan op verschillende manieren gebeuren. Elke meubelstof is gemaakt van andere materialen. Elk materiaal vereist weer zijn eigen reiniging en onderhoud. Uiteraard kunnen we heel veel beschrijven maar het is altijd beter om het ons te vragen. Wij zijn op de hoogte van de laatste en beste tips. Dus heeft u een probleem vraag het ons. Wij hebben in bijna alle gevallen wel een oplossing voor u.

Poolstoffen

Bij poolstoffen mag u niet tegen de pool in borstelen en dient u altijd een glad mondstuk te gebruiken, absoluut geen aluminium mondstuk, want dit kan zwart afgeven. Losse pluizen verwijdert u het beste met een in water gedompelde en goed uitgewrongen zeem.

Scherpe voorwerpen

Bij textiel onderhoud tips hoort ook dat u uw meubels tegen direct zonlicht beschermd en wees voorzichtig met scherpe voorwerpen aan uw kleding, zoals jeans ‘spijkers’, ritssluitingen, gespen en bijvoorbeeld de scherpe nagels van uw huisdier. Ze kunnen vervelende indrukken op uw zitmeubel achterlaten.

Regelmatig onderhoud van Alcantara

Om uw Alcantara bankstel, fauteuil of eetkamerstoel mooi te houden en om intensieve wasbeurten vanwege opgehoopt vuil te voorkomen, hebben we nog wat textiel onderhoud tips. Wij raden u aan uw zitmeubels regelmatig schoon te maken, zonder al te hard te wrijven en zonder het gebruik van een stoomreiniger. Gebruik voor het normale dagelijkse onderhoud een zachte borstel, een droge doek of de stofzuiger. Wekelijks kunt u de bankstel, fauteuil of eetkamerstoel afstoffen en reinigen met een licht bevochtigde witte doek van katoen. Gebruik geen bedrukte doeken, omdat deze inkt kunnen afgeven op uw meubels.

Voor de jaarlijkse schoonmaak hebben we 2 textiel onderhoud tips voor u: als de stoffering van uw zitmeubel afneembaar is, kunt u de stof in de wasmachine reinigen met inachtneming van de algemene wasinstructies. Als de stoffering van uw meubel niet afneembaar is, gebruikt u de speciale schoonmaakproducten voor Alcantara.

Verwijderen van vlekken op Alcantara

Als u niet over een schoonmaakproduct voor Alcantara beschikt, kunt u het volgende doen om de stoffering te ontvlekken. Handel zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 minuten. Probeer zoveel mogelijk van de gemorste substantie eerst met een lepel of een niet-bedrukt vel keukenpapier op te nemen. Wrijf niet en werk van de rand van de vlek naar het midden! Giet een schoonmaakmiddel nooit rechtstreeks op de stof van uw meubels, maar gebruik een witte doek of een uitgewrongen spons. Spoel de spons of doek tussen elke handeling steeds met schoon water en wring hem goed uit. Lees hier meer over het onderhoud van een bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *