Zo verwerk je leer in je interieur

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Leer is ontzettend sfeervol materiaal dat je overal in je woning kunt verwerken. Naast het sfeerverhogende effect geeft het ook karakter aan je woning. Of het een stoere look of juist een heel strakke en zakelijke uitstraling heeft, is afhankelijk van de kleur en het type leer. Kortom: leer in je interieur is een must. Wij geven enkele tips hoe je leder kunt verwerken.

Leer in je woonkamer

In eerste instantie denken mensen vaak aan een leren bank of stoel wanneer er leer in een woonkamer wordt toegevoegd. In een woonkamer kun je leer op allerlei verschillende manieren terug laten komen. Denk eens aan een leren poef, vloerkleed of kussen op de bank. Super sfeervol! Combineer bruin leer met zwarte houten jaloezieën voor een karakteristieke look.

Leren elementen in de keuken

Je keuken is de ideale plek om leer toe te voegen. Leer is namelijk beter te onderhouden en schoon te maken dan bijvoorbeeld stoffering. Naast dat het praktisch is zorgt het ook voor een ambachtelijke look. In je keuken mag je zeker over de top gaan, schaf leren eetkamer- en barstoelen, een koeienvel op de grond en niet te vergeten: leren handvaten aan. Keukenkastjes met leren handvaten is onze favoriet! Bezoek woonwinkels om meer keuken inspiratie op te doen.

Ton sur ton interieur

Een ton sur ton interieur houdt in dat je een kleurenpalet aanhoudt die bestaat uit 1 kleur, in verschillende tinten. Bij deze interieurstijl wordt er vooral contrast door middel van materialen en donkere en lichte kleuren gecreëerd. Zoek een kleur leer wat jou aanspreekt en maak een interessant kleurenpalet van die kleurtint. Het vergt wat lef maar wanneer je ton sur ton op de juiste manier toepast creëer je een heel gaaf interieur die je niet dagelijks ziet! Vergeet de kleur niet door te trekken in je gordijnen!

Op zoek naar meer sfeer en karakter in je woning? Dan is leer de ideale oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *