Zo houd je makkelijk jouw kraan schoon

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Kraan met draaibaar uitloopKun jij er ook niet tegen dat, hoe vaak je jouw kraan schoon boent. Er altijd vlekken achter blijven. Een kraan goed schoonmaken en onderhouden lijkt soms wel een professionele klus.

In dit artikel leer je dat het schoonmaken van de kraan helemaal geen opgave hoeft zijn. Aan de hand van een paar handige tips zien jouw kranen er voortaan ook altijd glanzend uit!

De aanschaf van een kraan

Het begint allemaal natuurlijk bij de aanschaf van een kraan. Ga je een nieuwe kraan voor de wastafel kopen? Let er dan goed op dat je de juiste keuze maakt voor het schoonmaken. Hippe en trendy kranen kunnen er in de showroom prachtig uitzien maar wanneer je deze kranen thuis hebt geïnstalleerd en ze moeilijk schoon te krijgen zijn is het ineens een miskoop.

Let erop dat je een kraan uitkiest waar je geen aparte schoonmaakproducten voor nodig hebt. Dit is een teken dat het een apart materiaal is dat moeilijk kan zijn om te onderhouden. Zorg dat je de juiste keuze maakt wanneer je een nieuwe kraan voor de wastafel gaat kopen. 

Puur natuur

wastafelWist je dat al die chemische schoonmaakproducten vrijwel overbodig zijn? Natuurlijk hebben ze een bijzonder krachtige werking, maar kunnen in veel gevallen meer schade aanrichten. Voor het schoonmaken van kranen van roestvrij staal kun je het beste puur natuur blijven. Maak gebruik van azijn om de kraan schoon te maken. Het verwijdert alle vetvlekken, kalk en geeft een stralend resultaat. Doe wat schoonmaakazijn op een sponsje en wrijf alle viezigheid van de kraan. Spoel de kraan vervolgens af met water en wrijf de kraan droog voor het beste resultaat.

Routine kraan schoon houden

Wil jij altijd een schone kraan hebben? Zorg dan voor een goede schoonmaakroutine. Was jouw kraan het liefst na iedere afwasbeurt en droog de kraan goed af. Op deze manier voorkom je dat er kalkvorming kan ontstaan en geniet je altijd van een stralende kraan. 

Glasdoekjes als je voor gemak kiest

KraanEr bestaan speciale schoonmaakdoekjes voor glas. Deze schoonmaakdoekjes zorgen ervoor dat glas weer gaat stralen. Dit is het exacte effect dat je voor jouw kranen wilt. Leg altijd een pakje van deze schoonmaakdoekjes in de keuken en badkamer en gebruik deze om direct vieze vlekken te verwijderen. Het is een supersnelle manier om jouw kranen weer te laten stralen.

Ga jij binnenkort een nieuwe kraan voor de wastafel kopen? Zorg dan dat je een kraan van roestvrij staal kiest. Deze zijn eenvoudig te onderhouden. Kies het liefst voor natuurlijke schoonmaakproducten en een goede schoonmaakroutine zodat jouw kranen er iedere dag stralend blijven uitzien.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Schroom dan niet maar neem gerust even contact met ons op!

Eén gedachte over “Zo houd je makkelijk jouw kraan schoon”

  1. Goed om te weten hoe ik mijn kraan het beste schoon kan maken en houden. Ik heb ook veel last van kalkaanslag en dat zie je meteen bij een chromen kraan. Ik ga de schoonmaakdoekjes voor glas in ieder geval kopen. Ik ben benieuwd naar het effect!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *