Bijenwas

Bijenwas, een ouderwets eerlijk product.

Bijenwas met de kleur blank is helaas op en dit wordt vervangen door antiekwas

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

Bijenwas, een ouderwets eerlijk product voor onbehandelde meubels. Het geeft een uitstekende bescherming en prachtige afwerking.

Bijenwas is ouderwets

Bijenwas is ouderwets, gemaakt van echte bijenwas en terpentine. Het ruikt heerlijk en geeft een geweldige bescherming aan uw meubels. Het maakt kleine oneffenheden en beschadigingen onzichtbaar en geeft een prachtige natuurlijke glans. Ouderwets misschien maar nog steeds één van de beste onderhoudsmiddelen voor houten meubels.

Leverbaar in twee kleuren

Onze bijenwas is leverbaar in twee populaire kleuren namelijk naturel en bruin. Voor donkere houtsoorten neemt u dan bruin en voor lichte houtsoort naturel nemen.

Ook geschikt voor gelakte meubels

Bijenwas is ook geschikt voor gelakte meubels mits je je beperkt tot een heel dun laagje. Ondanks dat het mogelijk is om deze bijenwas op gelakte meubelen aan te brengen zou ik liever een product als Elite polish nemen.

Tips

Eerst altijd de oude was verwijderen met woodcleaner. Anders is de kans groot dat de inmiddels vervuilde waslaag zich vermengt met de nieuw aangebrachte waslaag. Het effect is dan vaak een meubel vol vlekken die nauwelijks nog zijn te verwijderen.

De nieuwe waslaag aanbrengen met een grove doek in de lengte van de houtnerf. Vooral niet te dik beter is het om twee dunne lagen aan te brengen dan één dikke laag. Even twee uur laten indrogen en dan met cirkelvormige overlappende bewegingen de was uitwrijven met een schone zachte doek. Tot de was een mooie glansgraad laat zien.

Normaal gesproken is twee tot vier keer per jaar de meubels in de was te zetten voldoende om de meubels in topconditie te houden.

Vlekken verwijderen

Vlekken kunt u eenvoudig verwijderen met woodclean. Zijn de vlekken wat hardnekkig kunt u met de hulp van wat staalwol de vlek licht opschuren. Altijd in de richting van de houtnerf schuren om krassen te voorkomen. Is de vlek verdwenen dan weer wat bijenwas aanbrengen. Het is vaak niet nodig om alles weer helemaal overnieuw te doen.

Extra informatie

Kleur

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bijenwas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *