Houtreiniger

 9.95

Voor het reinigen van gelakte, was en in olie behandelde meubels.

Webwinkel Keurmerk

Beschrijving

Houtreiniger is hét product dat niet mag ontbreken wanneer u zuinig bent op uw houten meubelen. In deze tekst vertellen we u hoe u de houtreiniger kunt gebruiken en geven we u tips over het verwijderen van vlekken.

Hout mooi houden? Vergeet de houtreiniger niet!

Om houten meubels zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Voor het onderhoud zijn er altijd 2 producten nodig en dat zijn houtreiniger en het onderhoudsmiddel. Houtreiniger wordt nog wel eens vergeten terwijl dat juist een héél belangrijk onderdeel is bij het onderhoud van het hout.

Houtentafel gereinigd met houtreinigerVoordat u het hout gaat behandelen met onderhoudsmiddel is het belangrijk dat het hout gereinigd wordt. Tijdens het reinigen haalt u niet alleen het vuil weg maar ook de oude onderhoud laag wordt hiermee verwijderd.

Wanneer u meteen aan de slag gaat met het onderhoudsmiddel zonder het hout te verwijderen brengt u een laag aan over de oude laag en vuil en dat zorgt uiteindelijk voor een doffe uitstraling en vlekken.

Houtreiniger simpel maar belangrijk

Meubels reinigen met onze houtreiniger is heel eenvoudig. Zoals met alle onderhoud en reinigingsmiddelen is het belangrijk dat u eerst een test uitvoert voor u het complete meubel behandeld. Op deze manier weet u zeker dat het effect goed is en het reinigingsmiddel niet te sterk is.

Tijdens het behandelen van de meubels met de houtreiniger is het belangrijk dat de ruimtes goed geventileerd worden.

Het beste kunt u de houtreiniger op een schone witte doek aanbrengen en daarna op het meubel. Laat de houtreiniger enkele minuten inwerken en daarna kunt u het vuil verwijderen met een vochtige doek.

Na het reinigen is het belangrijk dat het meubel weer behandeld wordt met een onderhoudsmiddel. Doet u dit niet dan zal het hout erg kwetsbaar en onbeschermd zijn.

Tip: vlek verwijderen uit was of olie behandelde meubels

Heeft u een vlek maar ziet de rest van het meubel er nog goed uit? Dan is het ook mogelijk om alleen de vlek te behandelen.

Wanneer u een klein stukje staalwol neemt en die bevochtigd met de houtreiniger kunt u daarmee de vlek voorzichtig polijsten. Belangrijk hier is om altijd met de nerf mee te polijsten. Zo voorkomt u krassen en beschadigingen.

Nadat de vlek verwijderd is kunt u weer opnieuw een onderhoudsmiddel aanbrengen.

Tip: vlek verwijderen uit gelakte meubels

Ook bij gelakte meubels is het mogelijk om alleen de vlek te behandelen maar hierbij is het erg belangrijk dat u GEEN staalwol of schuurpapier gebruikt. Wanneer u dit wel doet verwijderd u de laklaag en dat is lastig om te vernieuwen.

In plaats van staalwol kunt u hier het beste een zachte witte doek gebruiken en daar de houtreiniger op aanbrengen. Ook hier geldt na het reinigen altijd opnieuw het onderhoudsmiddel aanbrengen!

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Bent u op zoek naar een specialist die dit werk uit handen kan nemen? Neem dan eens een kijkje bij onze collega’s van MeubelVisie.nl 💖

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Houtreiniger” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *