Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Steigerhout meubels zijn helemaal in. Ze staan prachtig in uw tuin of op uw terras, maar u kunt ze ook gewoon binnen gebruiken. Ze geven een mooie, stoere sfeer aan uw interieur of uw tuin en ze zijn makkelijk in onderhoud. En het leukste van alles is: ze zijn eenvoudig zelf te maken! Met onze tips hebt u in een mum van tijd uw eigen steigerhout meubels in huis.

Waar komt steigerhout vandaan?

Steigerhout meubelsSteigerhout werd oorspronkelijk in de bouw gebruikt om steigers te maken. maar ondertussen wordt het hout al voor veel meer gebruikt. U kunt het tegenwoordig zelfs in verschillende kleuren kopen, zoals planken met een mooie vergrijsde look of een roze tint voor in pakweg de kinderkamer. Een andere mogelijkheid is om uw steigerhouten meubels zelf te verven.

Steigerhout meubels | behandeling en onderhoud

Steigerhout is gemaakt van vurenhout. Dat is een vrij goedkope houtsoort, maar ze is niet erg duurzaam. Dat moest oorspronkelijk ook niet, aangezien steigers niet zo lang mee hoefden te gaan. Daarom is het belangrijk om uw steigerhout meubels goed te bewerken en behandelen, zodat u er lang plezier aan kunt beleven.

Indien uw steigerhout meubels buiten gaan staan is het aan te raden om ze te impregneren of te behandelen met olie. Zo zijn ze beter tegen vocht beschermd. Reinigen kunt u dan weer het beste doen met een sopje van groene zeep en een borstel. Zorg ervoor dat uw meubels niet rechtstreeks op de grond staan. Op die manier kan de wind er beter bij en kan het hout goed drogen.

Op zoek naar onderhoudsproducten? Check deze pagina eens: houtonderhoudsproducten.

Zelf uw steigerhout meubels maken

Steigerhout tuinsetSteigerhout meubels kunt u kant en klaar kopen, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Dat is origineler, en het geeft een onvergelijkbaar gevoel van voldoening.

Het beste kunt u daarvoor eerst een plan maken. Handleidingen vindt u makkelijk op de bouwmarkt of op het internet, zodat u meteen aan de slag kunt. Ook kunt u zelf een ontwerp maken! Hou er wel rekening mee dat steigerhout onder invloed van het weer kan krimpen en uitzetten. Daardoor krijgen steigerhout meubels hun doorleefde uiterlijk en hun kenmerkende charme.

Een goed idee, correct gereedschap en een voorraadje steigerhout. Meer heeft u dus niet nodig om aan de slag te gaan en uw eigen steigerhout meubels te maken. Veel plezier alvast!

Andere vragen of opmerkingen? Laat hieronder een reactie achter of neem contact op via ons contactformulier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *