Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De aankoop van een nieuw lederen bankstel is een grote hap uit uw budget. U wilt dan ook het liefst dat uw meubelen er zo lang mogelijk als nieuw uit zien, maar u wilt ze natuurlijk wél gebruiken. Dan kunt u er het best voor zorgen dat er zo weinig mogelijk vlekken in komen. Bestaande vlekken kunt u verwijderen, maar het is uiteraard nog beter om nieuwe vlekken te voorkomen. Daarvoor hebben wij een prima methode: meubels impregneren. Op die manier maakt u uw bankstel vuil afstotend en heeft u naderhand minder werk om vuil te verwijderen.

Wat u nog niet wist over vlekken

meubels impregnerenIedereen weet dat je best niet eet of drinkt op de bank, maar er zijn ook andere, minder gekende zaken die problemen kunnen veroorzaken. Zo is huidvet boosdoener nummer één. Huidvet trekt erg makkelijk in de meubelbekleding en is vaak zichtbaar op de armleuningen. Ook haarvet zorgt voor hetzelfde probleem op hoofdsteunen en rugleuningen.

Jeans zijn ook een veel voorkomend probleem, blauwe spijkerbroeken geven immers snel af en dat kunt u vooral bij lichtgekleurde banken zien. Bovendien zijn de vlekken moeilijk te verwijderen. Wanneer u zelf uw meubels reinigt, loopt u bovendien kans of vlekken en kringen want bij foute reiniging wrijft u het vuil juist in de vezels in plaats van het te verwijderen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor al deze problemen: uw meubels impregneren.

Hoe werkt meubels impregneren?

Bij meubels impregneren behandelt u uw meubel of tapijt met een speciale vloeistof waardoor vuil zich niet meer aan de vezels kan hechten. Zo houdt u uw meubel of tapijt een stuk makkelijker schoon. Na het impregneren kan het vuil niet meer tot diep in de stof dringen, maar blijft het erop liggen. U kunt het vuil nu makkelijk afhalen en u loopt niet langer het risico op diep ingetrokken vlekken. De vloeistof waarmee we de meubels impregneren is geurloos en niet voelbaar of zichtbaar en het schoonhouden van uw meubel wordt er veel makkelijker door.

Meubels impregneren voor brandveiligheid

Leder bankUw meubels impregneren werkt niet alleen voor hygiëne en netheid, maar draagt ook bij aan de brandveiligheid. Helaas zijn er jaarlijks tal van situaties waarin een onschuldig brandje zich snel ontwikkelt tot een uitslaande brand, met vaak dramatische gevolgen. Daarom kunt u het beste uw meubels impregneren met brandvertragende vloeistof. Op die manier creëert u extra veiligheid voor u en uw familie.

Wil u meer weten over meubels impregneren of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem dan snel contact met ons op! Op zoek naar inspiratie voor nieuwe meubels? Dan is KijkopMeubelen.nl zeker een aanrader!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *