Beits olie 1 liter

Beits olie om onbehandeld hout een persoonlijk tintje te geven

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

Beits olie om onbehandeld of geolied hout een persoonlijk tintje te geven

Eiken olie plankWat is Beits olie?

Beits olie is een kleurmiddel en in tegenstelling tot kleurolie kleurt beitsolie het hout. Kleurolie onderhoud de kleur van het hout. Op een relatief eenvoudige wijze kunt u uw meubels of vloer een nieuwe kleur geven. U kunt kiezen uit whitewash, lichtgrijs, antraciet, olijfgroen en middenbruin.

Wat doet Beits olie?

  • geeft onbehandeld hout een eigen kleur
  • beschermt onbehandeld hout tegen vocht, warmte en vlekken
  • geeft een enigszins matte uitstraling

Onderhoud

Na gebruik van deze beits kunt u de kleur onderhouden met een kleurolie. Deze kleurolie is in dezelfde kleuren verkrijgbaar als de beisolie. Voor elke onderhoudsbeurt met kleurolie even de eerst goed reinigen met woodclean en daarna de kleurolie gebruiken. Dit hoeft overigens niet meer als 1 tot 2 keer per jaar.

Beits olie toepassen

Eerst het object even goed schuren met P 120 Beits olie kan met een brede kwast, roller of zelfs spuit worden aangebracht. Vervolgens een paar minuten wachten en met een pluisvrije doek uitwrijven. Na twee tot vier uur kunt u al een tweede laag aanbrengen en ook dan even uitwrijven met een pluisvrije doek. Harde houtsoorten kunnen volstaan met twee lagen beits en zachtere houtsoorten hebben minstens drie lagen nodig voor het mooiste resultaat.

Met 1 blik van 1 liter kun je makkelijk 20 m2 oppervlak doen dus ook nog eens zuinig in gebruik. Tijdens de werkzaamheden de ruimte goed ventileren en voordat u het gaat belasten minstens 24 uur wachten tot het volledig is uitgehard. Maar dan geeft het ook wel een prima bescherming tegen vocht, warmte en vuil.

Extra informatie

Kleur

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Beits olie 1 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *