Kleurolie

 13.95

Kleurolie voor meubels geeft bescherming en herstelt de originele kleur van uw meubels

Webwinkel Keurmerk

Beschrijving

*Dit product verdwijnt uit de webshop! Bekijk hieronder welke producten worden aanbevolen.

Kleurolie voor meubels geeft bescherming en herstelt de originele kleur.

Kleurolie voor meubels

Kleurolie voor meubels is bedoeld voor tafels, kasten, stoelen en ander meubilair die door de fabrikant in de olie zijn gezet. Het een beschermende en verzorgende werking zonder dat het de glansgraad aantast. Er zijn verschillende kleuren leverbaar zoals:

Normaal onderhoud

Normaal onderhoud van uw meubels is heel eenvoudig. Eerst even de meubels goed reinigen met woodclean en vervolgens heel dun de kleurolie aanbrengen en weer uitwrijven. Dat is alles. Wel goed de ruimte ventileren want het kan behoorlijk ruiken. De nene vind het heerlijk ruiken zoals ik maar andere vinden de geur te sterk zoals mijn vrouw. Gelukkig hoeft het niet al te vaak worden gedaan en is twee tot drie keer per jaar ruim voldoende. Uiteraard eerst even uitproberen op een onopvallende plek maar dat spreekt voor zichzelf.

Groot onderhoud

Na verloop van tijd als de meubels al wat ouder worden ziet u op uw meubels lichte gebruikssporen zoals krasjes en dergelijke. Het is dan eens tijd om groot onderhoud te plegen aan uw meubels. Met een schuurpapier van korrel grote 280-220 kunt u de tafel heel licht opschuren.

Hoe doe je dat

Neem een schuurblok en wikkel daar omheen schuurpapier met een korrelgrote van 280 – 220. Schuur voorzichtig met de houtnerf mee want als je tegen de nerf inscheurt ontstaan er krassen. De tafel hoeft niet kaal maar net genoeg geschuurd om de kleine gebruikerssporen te verwijderen.

Nu is het tijd om de tafel bijvoorbeeld, helemaal stofvrij te maken. Dit kunt u doen met een droge doek. Eenmaal de tafel stofvrij is kunt u beginnen met een nieuwe olie laag aanbrengen. Gebruik gerust royaal olie, en sprenkel dit op een witte doek. Nu met lange halen de tafel inwrijven en dat mag best met wat kracht gebeuren. Zodat de olie goed in de poriën van het hout komt. Na circa een half uur drogen met een schone doek de tafel nawrijven en uw meubel ziet er weer top uit.

Let op met gefineerde meubels

Gefineerde meubels hebben in veel gevallen maar een heel dun laagje hout gelijmd op een meubelplaat. U kunt dan ook niet onbeperkt schuren want dan blijft er geen fineer meer over. Wees dan ook altijd een klein beetje voorzichtig en met licht opschuren. Bedoel ik ook echt licht opschuren met heel fijn schuurpapier.

Extra informatie

Kleur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kleurolie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *